Dierenarts - Osteopaat :: Kris De Ceulaer
 
Home Foto's Osteopathie Contact digitale_radiografie natuurvoeding
Natuurvoeding voor hond en kat

Tijdens het behandelen valt het me op dat er regelmatig honden of katten zijn met zeer gespannen buik. Als ik doorvraag aan de eigenaar blijken deze dieren ook (vage) symptomen te vertonen van voedingsintolerantie. Net als bij mensen komt gluten intolerantie ook bij dieren voor en zorgt het voor een slecht werkend spijsverteringsstelsel. Symptomen zijn een onregelmatige ontlasting, jeuk thv de buik en anus, een pijnlijke/gespannen buik….

Dat is niet hetzelfde als een allergie, en wordt daarom niet zo gemakkelijk herkend.

Op één van mijn bijscholingen, kwam ik in contact met natuurvoeding onder de vorm van BARF en KVV en vond ik dit de moeite waard om te proberen. Wie beter dan je eigen hond om als proefkonijn te dienen! Ondanks dat mijn hond nooit klinische symptomen had die op voedselallergie wijzen, is ze na de overgang op BARF voeding spectaculair veranderd (dikkere beharing/meer beharing op de buik/rustiger gedrag/...).

Natuurvoeding waarvoor u in de praktijk in Bornem terecht kan:

  • BARF voeding (diepgevroren vleesvoeding) voor zowel honden als katten, volledig graanvrij, al of niet bijgemengd met rauwe groenten, al of niet gesupplementeerd met de nodige vitaminen en mineralen (afhankelijk van het merk).
  • KVV (komplete versvoeding) voor zowel honden als katten. In de komplete versvoeding worden ook granen gebruikt.
  • Koudgeperste, glutenvrije brokken voor honden die alle noodzakelijke vitamines en mineralen bevatten die uw hond nodig heeft.