In de Oosterse/Chinese diergeneeskunde hebben voedingsmiddelen allemaal een therapeutische waarde. Aangezien voeding dagelijks wordt geconsumeerd, kan je hiermee een Chinees (ziekte)beeld sturen. In de Chinese diergeneeskunde zoekt men disbalans in patronen volgens Yin (koud/rust) en Yang (warm/beweging).
Naast acupunctuur kunnen we via de voeding ook de balans van het dier herstellen en pijn beter onder controle houden. Deze methode kan gecombineerd worden met BARF voeding en met korrelvoeding.
Tijdens het behandelen valt het me inderdaad op dat er regelmatig honden of katten zijn met zeer gespannen buik. Als ik doorvraag aan de eigenaar blijken deze dieren ook (vage) symptomen te vertonen van voedingsintolerantie. Net als bij mensen kunnen niet alle dieren even goed tegen gluten en zorgt het voor een slecht werkend spijsverteringsstelsel. Symptomen zijn een onregelmatige ontlasting, jeuk, een pijnlijke/gespannen buik….
Op één van mijn bijscholingen, kwam ik in contact met natuurvoeding onder de vorm van BARF en KVV en vond ik dit de moeite waard om te proberen. De kracht van voeding is heel belangrijk en daarom heb ik een bijscholing ‘Voeding volgens de 5 elementen’ gevolgd.